7. maaliskuuta 2016

Mitä kuukautisilleni on tapahtunut?

Ennakkoon odotin ensimmäisiä luomukuukautisia vähän hermostuneena. Nuorempana minulla oli runsaat ja kivuliaat kuukautiset, minkä vuoksi olenkin käyttänyt jo varmaan vuosikymmenen ajan ehkäisyrengasta. Ajattelin, että siitä luovuttuani saisin takaisin entiset vuodot ja kivut.

Mutta mitä vielä. Perjantai-iltana alkanutta vuotoa tuskin huomaa. Kipuja ei ole ollut yhtään. Vuoto on ollut vielä niukempaa kuin renkaan aikoina.

Jostain syystä en ole täysin riemuissanikaan, vaikka pitäisi ehkä olla. Eihän vuodon runsaus korreloi hedelmällisyyden kanssa, mutta silti jokin lapsellinen osa minusta tuntee niin: jos ei vuotoa tule, en voi saada lasta.

Ehkäpä tämä  nyt vain on kehoni sopeutumista hormonilääkitsemättömään tilaan. Ehkäpä seuraavalla kerralla olo on normaalimpi. Ihmeellistä kyllä, kasvojeni iho on voinut paremmin viime viikolla. Voiko se johtua ehkäisyn lopettamisesta?

En ole vielä kertaakaan huomannut, että kuukautiset vaikuttaisivat verensokeriini. Ehkä sekin päivä joskus koittaa, mutta toistaiseksi (diagnoosista tulossa pian 2 vuotta) on mennyt ihan hyvin myös tältä kantilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti