25. huhtikuuta 2016

Vuoristoradasta, päivää!

Lääkärini käski jättää aamun Levemirin pois, koska aamupäivisin on hypoja. Vähentäminen ei enää auta, koska annos on ollut  niin pieni. Jätin sen pois, vaikka en uskonutkaan, että se auttaisi aamupäivien verensokerivuoristorataan.

Eikä ole auttanutkaan. Edelleen aamiaisen jälkeen sokerit on aina yli 10, mutta tulevat nopeasti alas. Sen sijaan Levemirin poisjättämisen jälkeen iltapäivätkin ovat olleet sahaamista korkeiden ja matalien välillä: sokerit ovat korkeat, jolloin korjaan verensokeria ja sitten tullaan nopeasti liian matalalle.

En jaksaisi tätä, en millään. Onneksi tulee vappu, ja aion rentoutua hyvän ruoan ja juoman parissa. Ja hyvässä seurassa.

Sitä ennen pitää vielä odottaa, että kuukautiset alkaisivat. Masentaa kaikki sokerijutut niin, etten jaksa uskoa että olisin raskaana. Jos olen, ei sikiöllä ole asiat kovin hyvin, sillä viime päiviin mahtuu jopa ennätyksellinen reilun 17 verensokerilukema - sellaisissa en ole käynyt sen jälkeen kun sairaalasta kaksi vuotta sitten pääsin. 

Silti tiedän, että harmittaa kun kuukautiset alkavat parin päivän päästä. Jos eivät ala, tulee vapusta hyvällä tavalla toisenlainen. Mutta parempi kun en ajattele, säästyn masennukselta, jota en nyt halua kaiken muun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti